Cafea ESE PODs Bristot decofeinizat Decafeinato 50 buc
Cod: 5556Descriere detaliată a produsului
Măcinat porționat decofeinizat, aromă bogată și gust intens.
Cafeaua decofeinizată este cafeaua din care a fost îndepărtată cofeina sau concentrația sa a scăzut cu aproximativ 97%. Se recomanda in locul cafelei clasice impreuna cu melta sau alte produse de cafea decofeinizata pacientilor cardiaci si persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala. Reprezintă aproximativ 10% din consumul mondial de cafea. Sunt disponibile atât cafea clasică măcinată, cât și cafea instant. O ceașcă (240 ml) de cafea decofeinizată conține aproximativ 2 - 12 mg de cofeină, o ceașcă de cafea clasică de aproximativ 100 mg sau mai mult. Producția de cafea decofeinizată a fost brevetată de Ludwig Roselius în 1905.
Procesul european este cel mai comun proces de producție a cafelei decofeinizate. Constă în înmuierea cafelei neprăjite în apă și spălarea ei în clorură de metilen după deschiderea bobului verde. Absoarbe cofeina. La final, cafeaua se spală din nou în apă și se usucă din nou. După acest proces, cafeaua va rămâne aromată și cu un gust bun, cu doar ușoare note de aromă chimică în postgust.
Procesul elvețian al apei dispensează de reacția chimică, dar cafeaua rezultată este mai puțin aromată și are un gust mai puțin pronunțat. Cafeaua este preparată complet în apă fierbinte și abur, iar prepararea este filtrată prin filtre cu cărbune activ. După ce cofeina este îndepărtată din infuzie, boabele de cafea se înmoaie din nou în ea și prin absorbția ei își recapătă aroma și gustul. După uscare, boabele de cafea sunt prăjite. Dezavantajul acestui proces este că, pe lângă cofeină, elimină și uleiurile esențiale și aromele, lăsând cafeaua fără miros și gust. Arabica este mai potrivită pentru acest proces decât robusta.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cafea Brisot paduri |
---|---|
Greutate: | 0.15 kg |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!